<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  </head>
  <body text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
    <tt>The stats tables are updated by triggers on the lease tables. 
      If replication mechanisms are not statement-based, i.e. cause
      trigger execution, these values can certainly be wrong.</tt><br>
    <br>
    <div class="moz-cite-prefix">On 7/9/19 9:10 AM, Fernando Ruza
      Rodriguez wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite"
      cite="mid:1562677846.16909.191.camel@hpcinf24">
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
      <meta name="GENERATOR" content="GtkHTML/4.6.6">
      The same it happened to me today. Delete records with leases <
      0 solved the problem.<br>
      <br>
      One question, Who updates this table? a kea-dhcp proccess, a
      trigger?. When is it updated?. In my case, it doesn't show the
      real and updated information.<br>
      <br>
      Thanks for any help. Regards,<br>
      <br>
      Fernando.<br>
      <br>
      <br>
      -----Mensaje original-----<br>
      <b>De</b>: flingo <<a
        href="mailto:flingo%20%3cmartin.messmer@t-systems.com%3e"
        moz-do-not-send="true">martin.messmer@t-systems.com</a>><br>
      <b>Para</b>: <a href="mailto:kea-users@lists.isc.org"
        moz-do-not-send="true">kea-users@lists.isc.org</a><br>
      <b>Asunto</b>: Re: [Kea-users] DHCP4_CONFIG_LOAD_FAIL -
      "getNextRow failed" with MySQL<br>
      <b>Fecha</b>: Mon, 1 Jul 2019 13:14:28 -0700 (MST)<br>
      <br>
      <pre>Exactly the same here: the Kea DHCP server setup worked for weeks and all
over sudden, after a configuration change / restart the servers refused to
start with the mentioned error. 

DELETE FROM lease4_stat where leases < 0 

solved the issue so far. Since I don't want to wait for the next occurence
of quite unfrequent issue, I changed the table description of lease4_stat,
so that field 'leases' is now 'BIGINT(20) UNSIGNED NULL DEFAULT NULL'. This
should prevent any further negative values. Hope this doesn't break the code
elsewhere. Let's wait and see ...

Here is my setup:
- 2 CentOS7 machines 
- each running KEA DHCP 1.5.0 and 
- MYSQL 5.7.x Leases Database 
- MYSQL Master-Master-Replication
- KEA HA / Failover (not load balancing) w/ send-lease-updates and
sync-leases set to false (i.e. leases are replicated via MySQL replication)




--
Sent from: <a href="http://kea-users.7364.n8.nabble.com/" moz-do-not-send="true">http://kea-users.7364.n8.nabble.com/</a>
_______________________________________________
Kea-users mailing list
<a href="mailto:Kea-users@lists.isc.org" moz-do-not-send="true">Kea-users@lists.isc.org</a>
<a href="https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users" moz-do-not-send="true">https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users</a>
</pre>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <pre class="moz-quote-pre" wrap="">_______________________________________________
Kea-users mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Kea-users@lists.isc.org">Kea-users@lists.isc.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users">https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users</a>
</pre>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>