[Kea-users] DHCPv6 vendor-specific options

Marcin Siodelski marcin at isc.org
Fri Jul 19 13:44:27 UTC 2019


Hi Laurent,

Thank you for reporting this issue. It looks like you discovered a bug
in our documentation. We're going to improve our tests in this area to
verify that the server behaves as expected.

Meanwhile, can you please check whether replacing the
"vendor-opts-space" with the "vendor-26484" in the option definition and
option data section would make any difference for you?

Kind Regards,

Marcin Siodelski
Sr. Software Engineer
ISC

On 19/07/2019 14:06, Laurent Aubert (laaubert) wrote:
> HI,
> 
>  
> 
> I’m struggling to configure my DHCP server to send a specific vendor
> option. My config is the following:
> 
>  
> 
>  
> 
> # Option 17 definition for CG-Mesh
> 
>   "option-def": [
> 
>     {
> 
>             "name": "FND",
> 
>             "code": 1,
> 
>             "space": "vendor-opts-space",
> 
>             "type": "ipv6-address",
> 
>             "array": false,
> 
>             "encapsulate": ""
> 
>     }
> 
>   ],
> 
>  
> 
>   "option-data": [
> 
>     {
> 
>              "name": "vendor-opts",
> 
>              "data": "26484"
> 
>     },
> 
>     {
> 
>              "name": "FND",
> 
>              "space": "vendor-opts-space",
> 
>              "data": "fd05::4:d"
> 
>     }
> 
>   ],
> 
>  
> 
>  
> 
> Below is what the server is replying to the client with only the
> enterprise-id is in option 17. There is no Data:
> 
>  
> 
> msgtype=7(REPLY), transid=0x6fc166
> 
> type=00001, len=00012: 00:03:00:1b:00:17:3b:07:00:41:00:2c
> 
> type=00002, len=00014: 00:01:00:01:24:ba:4e:2e:02:fe:4a:73:d2:48
> 
> type=00003(IA_NA), len=00040: iaid=0, t1=60, t2=120,
> 
> options:
> 
>   type=00005(IAADDR), len=00024: address=2001:db8:beef::2,
> preferred-lft=2592000, valid-lft=2592000
> 
> type=00014, len=00000:
> 
> *type=00017, len=00004: 26484 (uint32)*
> 
> type=00025(IA_PD), len=00056: iaid=0, t1=0, t2=0,
> 
> options:
> 
>   type=00013, len=00040: NoPrefixAvail(6) "Sorry, no prefixes could be
> allocated."
> 
> 1 relay(s):
> 
> relay[0]: msg-type=13(RELAY_REPLY), hop-count=0,
> 
> link-address=2001:db8:beef::, peer-address=fe80::217:3b07:41:2c, 1 option(s)
> 
> type=00018, len=00004: 00:00:00:16
> 
>  
> 
>  
> 
> What am I missing ? I read the user guide a hundred times and my config
> looks the same.
> 
>  
> 
> Any help would be really appreciated !! I’m pulling my hair off on that
> one !!
> 
>  
> 
> Thanks,
> 
> Laurent.
> 
> 
> _______________________________________________
> Kea-users mailing list
> Kea-users at lists.isc.org
> https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users
> 



More information about the Kea-users mailing list